tisdag 17 februari 2009

Larz Kristerz och Älvdalens speciella atmosfär


Kommer just från Larz Kristerz skivsläpp av Hem till dig. Larz Kristerz från Älvdalen vann som bekant Dansbandstävlingen som avgjordes i december förra året. Bandet består av älvdalingar som spelar på Hagströmsinstrument, tillverkade i Älvdalen. 

På skivsläppet ikväll som skedde utomhus i stark kyla var tillströmningen stor och vi fick höra bland annat Purple Rain och se hur bandet fick ta emot tre glittrande röda Hagströmsgitarrer. Konferencier Anna Mourou från juryn i Dansbandstävlingen beskrev i alla tonarter hur fantastiska Larz Kristerz är och Dansband all the way förstås. Bandet fick ta emot platinaskiva dessutom!

Stefan Nykvist i bandet höll ett tacktal till älvdalingarna för deras stöd och support och sa att framgången var allas förtjänst här i Älvdalen. Anna Mourou hakade på och menade att Älvdalen var en förebild för Sverige med sitt engagemang och uppslutning för Larz Kristerz. Det värmde att höra även om vi stod där som inflyttade stockholmare sedan fem år. Men det är just den stämningen och känslan vi direkt upplevde första gången vi vistades i Älvdalen och som visades i Dansbandstävlingen där kring 1000 personer varje söndag kom för att välkomna Larz Kristerz hem efter lördagens tävlingar. Kommer man till infarten till Älvdalen står där "Välkommen till Larz Kristerz land". Även om det är med en gnutta humor så upplever man en stämning här som att Älvdalen är ett eget land, med eget språk och som sagt en särskild atmosfär. Otroligt att den nådde ut genom TV-rutan, tack vare Larz Kristerz.

This evening the danceband Larz Kristerz who newly won a competition for best danceband released their new album Hem till dig. In the chilly evening many came to listen to Larz Kristerz and show their support. A support the conferencier Anna Mourou talked about as special in Sweden and it IS a special atmosphere here in Älvdalen, that Larz Kristerz manage to show with their music.

www.larzkristerz.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar